sâmbătă, 17 decembrie 2011

De la Thomas Mann la Memoriile unui Gigolo

După lungile și încarcatele proze analitice ale marelui clasic german Thomas Mann ,sițeam că am o mare nevoie să-mi odihnesc mintea și gândurile cu ceva mai ușor. Și iată ca m-am trezit citind o carte pe care o  procurase sora mea pentru cineva . Probabil ca coperta si titlu mi-a trezit interesul si m-a facut sa o rasfoiesc : Memoriile unui Gigolo,Amanda Astil & GOLDEN.
E o carte ușor de citit,captivantă si foarte senzuală. Naratorul iși descrie cu amănunte momentele unei vieți trăite în lux și răsfrățul tutor poftelor datorită meseriei sale de gigolo.
Golden este întruchiparea perfecțiunii fizice,cel mai perfect cadou pentru o femeie ce aparține unei societăți înalte,pentru câteva ore sau chiar zile. În schimbul obiectelor de lux,costumelor de firmă,telefoanelor si masinilor de ultim model, el le împlinește cu măiestrie orice poftă carnală. Le citește gândurile,le ghicește capriciile,le simte dorințele,le însoțește ca partener,iubit la petrecerile VIP, lansări de modă,le cunoaște zilele de naștere și ceea ce iubesc etc.- reguli pe care trebuie sa le știe și să le îndeplinească orice gigolo.  
"Eu le ofer distractie si zbenguiala in asternut, iar ele isi folosesc cartea de credit. Uneori intru in acelasi restaurant trei zile la rand cu trei femei diferite si comand acelasi Dom Perignon sub privirile inmarmurite ale chelnerului. E cea mai buna slujba din lume!"
Fiind totodata un amator al muzicii jazz dar  și muzician,el își gasește partenera perfect care să împărtășească cu el plăcerea de a cânta. Cu greu încearcă să reziste în fața acestei ființi atât de pure și diferită față de el,care făcea parte dintr-o lume pe care el o iubea și pe care cândva o parăsise dedicându-se profesiei sale. E conștient că dacă se îndragostește - pierde sau poate...câștigă.
Totuși regula importantă a meseriei sale nu reușește să o respecte și anume SĂ NU SĂ SE ÎNDRAGOSTEASCĂ!

Această carte aș plsa-o în categoria cărților de bulevard...Deși are un caracter educativ foarte pronunțat pentru cei maturi. Învață ceea ce încă nu ai știut și te provoacă să fii mai creativă... ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu